Dit zijn de 5 beste grootzakelijke ict-projecten!

Genomineerden Computable Awards 2021, categorie Grootzakelijk project

Juichen

Ict-vaktitel Computable heeft vijf nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2021 in de categorie Grootzakelijk project. Het gaat om ict-projecten bij Crossyn, Eneco, PostNL, Schiphol en zeven regionale netbeheerders. De winnaar maken we bekend tijdens een supershow op 2 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Ruud Mulder, presales lead account systems engineers (local & central government) bij Dell Technologies, Bryan Croes, account-cto Heineken en cloud-cto bij T-Systems International, Gert-Jo van der Heijden, contract delivery manager it bij Simac IT Nederland, Leendert Hinds, projectmanager bij Tata Steel Europe en Eric Hoefman, managing partner bij EntrD.

Computable ontving in deze categorie in totaal 31 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Grootzakelijk project zijn:

  • Analytics of Data-platform in voertuigbeheer (Crossyn, Motiv ICT Security, Nxtapps, Equinix en HPE) – Lees onderbouwing
  • Operator Order Manager Parcel Distribution (OOMPD) (PostNL, Mendix en CAPE Groep) – Lees onderbouwing
  • Programma Centralisatie ARM (C-ARM) (Zeven regionale netbeheerders, EDSN en CGI) – Lees onderbouwing
  • Turnaround Insights (Schiphol) – Lees onderbouwing
  • Verslimmen Energienetwerk (Eneco Smart Grid,  Microsoft Azure en Conclusion) – Lees onderbouwing

Jureringstraject

Jury Grootzakelijk project

  • Ruud Mulder, presales lead account systems engineers (local & central government) bij Dell Technologies (juryvoorzitter)
  • Bryan Croes, account-cto Heineken en cloud-cto bij T-Systems International (technische aspecten)
  • Gert-Jo van der Heijden, contract delivery manager it bij Simac IT Nederland (opdrachtgeverschap)
  • Leendert Hinds, projectmanager bij Tata Steel Europe (projectmanagement)
  • Eric Hoefman, managing partner bij EntrD (bedrijfskundige aspecten)

Een groep van in totaal 38 Computable-experts heeft de 31 voordrachten in de categorie Grootzakelijk project digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen tijd digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder supervisie van de hoofdjury van de Computable Awards 2020, met daarin Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland.

Bij het juryberaad waren naast juryvoorzitter Ruud Mulder nog vier competenties vertegenwoordigd. Bryan Croes bekommerde zich over de technische aspecten, Gert-Jo van der Heijden nam het opdrachtgeverschap in ogenschouw, Leendert Hinds focuste zich op het projectmanagement en Eric Hoefman lette specifiek op de bedrijfskundige aspecten.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk maakten uiteindelijk uit welke vijf projecten een nominatie verdienden.

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2021. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat de doorslag geeft voor de andere helft.

Op 2 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd schuiven we gedoseerd ook de andere genomineerden naar voren.

Partner worden van de Computable Awards 2021?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2021, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en ervaar de spectaculaire uitreiking op 2 november!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-24T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.