Grotenhuis nieuwe directeur Team dutch digital delta

Frits Grotenhuis

Frits Grotenhuis is per 1 november 2021 directeur van Team dutch digital delta (Topsector ICT). In deze functie is hij onder meer verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en monitoren van de sleuteltechnologieën die de Topsector ICT onderscheidt.

Binnen het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid zet Team dutch digital delta in op ict-technologieën die vergaand effect hebben op de maatschappij en economie, zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, big data, cybersecurity en toekomstige netwerkdiensten.

Grotenhuis volgt Fred Boekhorst op, die deze rol sinds 1 oktober 2018 vervult. 'Met groot vertrouwen geef ik het stokje over aan Frits Grotenhuis. De afgelopen jaren heeft Team dutch digital delta gewerkt aan het vormen van coalities op ict-sleuteltechnologieën. Met zijn jarenlange ervaring en waardevolle netwerk is Frits de juiste man om deze rol van het team verder uit te bouwen,' aldus Boekhorst.

Topsectorenbeleid

Frits Grotenhuis brengt tientallen jaren ervaring mee in het veld van ict en op het gebied van publiek-private samenwerking. Zijn ervaring binnen het bedrijfsleven (KPMG, Philips), overheden (Ministeries OCW, EZK) en kennisinstellingen (RuG, TUEe) dragen daaraan bij. Zo heeft hij gewerkt aan de ontwikkeling van nationale ICT-Innovatieplatforms voor het voormalige NWO-regieorgaan ICTRegie en is hij betrokken geweest bij nationale innovatieprogramma’s zoals Service Innovation and ICT.

Ook is hij eerder werkzaam geweest binnen het topsectorenbeleid, onder andere in de rol van interim-directeur voor de Topsector Creatieve Industrie. Verder heeft hij gewerkt voor de Nederlandse AI Coalitie, Commit2Data en de Dutch Blockchain Coalition, enkele belangrijke dossiers voor de Topsector ICT.

Grotenhuis: 'Nederland staat voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen, waaraan de Topsector ICT een substantiële bijdrage kan leveren. Ik heb veel zin aan de slag te gaan als directeur Team dutch digital delta en samen met onze achterban en partners daaraan bij te dragen. Daarin bouw ik voort op de stevige basis die Fred Boekhorst heeft gelegd.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-08T14:51:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.