Ziekenhuis Amstelland kiest Siemens

Dit artikel delen:

Ziekenhuis Amstelland heeft een vernieuwde basisregistratie van Siemens in gebruik genomen. Daarmee kunnen alle patiëntgegevens sinds kort elektronisch worden geraadpleegd. Specialisten kunnen in één scherm alle benodigde gegevens zien, waardoor fouten in de informatieverschaffing vrijwel worden uitgesloten. Amstelland wil met de basisregistratie meer papierloos en gebruiksvriendelijker kunnen werken.

'Vanuit de specialisten is tevreden gereageerd op de nieuwe basisregistratie; met name de gebruikersvriendelijkheid, de website-achtige look & feel en de overzichtelijkheid van de patiëntengegevens worden positief beoordeeld. Binnen één scherm kunnen ze toegang krijgen tot het dossier, een takenlijst en een registratiedeel,' aldus Robert Schotanus, informatiemanager van het Ziekenhuis Amstelland.

Siemens heeft de basisregistratie opgeleverd samen met Care4ICT. Eerder nam het ziekenhuis al het 'Soarian Health Archive' in gebruik genomen. Door de integratie van beide systemen kunnen alle benodigde patiëntgegevens zowel uit het actieve dossier als uit het archief worden gehaald. De Siemens-basisregistratie is gebaseerd op de nieuwste ontwikkeling van i.s.h.med, het op SAP gebaseerd ziekenhuisinformatiesysteem van Siemens. Nieuwe en bestaande onderdelen uit het i.s.h.med portfolio zijn daarom integreerbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is dan hoogstwaarschijnlijk niet de keuze geweest van die Jan Gladbek (hoofd ICT aldaar).
Die blijft zweren bij alles van DELL..

Wat heeft deze keuze met Dell te maken, het is een ziekenhuis informatiesysteem! In dit geval een systeem gebaseerd op SAP en derhalve is het op ieder x86 of x64 platform te draaien.

Het ziekenhuis kan haar klaarblijkelijke Dell standaardisatie gewoon handhaven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-06T11:40:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.