Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hyarchis verwelkomt nieuwe investeerders aan boord

De Nederlandse Fintech Hyarchis heeft nieuwe investeerders aan boord gehaald om haar geplande groei te versnellen. Vanaf 1 november is Hyarchis eigendom van zes succesvolle softwareondernemers die de product suite verder zullen uitbouwen en internationaal willen groeien.

Hyarchis is in 1985 opgericht door Andre van der Doelen en heeft naam gemaakt als dé hofleverancier van document management oplossingen binnen de financiële dienstverlening. Het bedrijf bedient deze sector in de volle breedte, van grootbanken tot accountants en van hypotheekverstrekkers tot pensioenfondsen. Dit doet zij niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland.

In de laatste jaren heeft Hyarchis onder leiding van Adriaan Hoogduijn, de nieuwe CEO, een ingrijpende transformatie ondergaan waarbij het is veranderd van een traditioneel softwarebedrijf in een internationale Fintech die pioniert op het gebied van kunstmatige intelligentie. De oplossingen van het bedrijf draaien bij een aantal van de grootste financiële instellingen in Nederland en ondersteunen hen op het hebied van regulatory compliance. Hyarchis opereert niet alleen vanuit Nederland, maar heeft ook een kantoor in Litouwen waar in korte tijd een team van iets meer dan dertig professionals is opgebouwd.

Met de nieuwe investeerders aan boord wil Hyarchis in versneld tempo de bestaande product suite uitbouwen om zo onder meer internationaal te kunnen groeien. Een speerpunt in deze internationalisering is de toenemende Europese regeldruk op het gebied van regulatory compliance. Wetgeving zoals de Wwft en AVG wordt steeds meer op Europees niveau geharmoniseerd en Hyarchis biedt een unieke reeks oplossingen die financiële dienstverleners helpt om hun documentstromen met behulp van kunstmatige intelligentie compliant te maken. Dit is niet alleen relevant voor banken die zich voorbereiden op de komst van Basel IV of pensioenfondsen die zich klaar maken voor het nieuwe pensioenakkoord, maar ook voor accountants en hypotheekverstrekkers die als poortwachters van het financiële systeem een steeds grotere rol hebben in het bestrijden van witwasproblematiek en terrorismefinanciering.

De investeerders achter Hyarchis is een groep succesvolle softwareondernemers die bestaat uit Chris Ouwinga, Ruud van der Kruk, Ynze Sipkema en Jelke Jansen. Chris Ouwinga is bekend geworden als de oprichter en CEO van Unit4. Onder zijn leiding was Unit4 actief was in 36 landen, telde het bedrijf 4.000 medewerkers en realiseerde het een omzet van meer dan een half miljard per jaar. Ruud, Ynze en Jelke zijn de oprichters van Fiscaal Gemak waarmee zij een nieuwe digitale norm voor fiscale aangiftes hebben gecreëerd voor accountants en belastingadviseurs. Fiscaal Gemak is in gebruik bij meer dan 3.500 accountants- en belastingadvieskantoren in Nederland en daarmee de onbetwiste martkleider in deze sector. Met deze investeerders haalt Hyarchis niet alleen groeikapitaal in huis, maar vooral ook de kennis en ervaring die nodig is voor de nieuwe groeifase van het bedrijf.

Gezamenlijk hebben de investeerders een meerderheidsbelang in Hyarchis en over de investering zegt Chris Ouwinga het volgende: “Regulatory compliance druk steeds zwaarder op zowel financiële instellingen als accountantskantoren. Hyarchis maakt hierin een belangrijk verschil met behulp van kunstmatige intelligentie en ik ben onder de indruk van het innoverend vermogen van het huidige management. Dit geldt vooral voor de toonaangevende bedrijven die hun compliance op orde krijgen met behulp van de oplossingen van Hyarchis. Met name internationaal zie ik kansen om een belangrijke speler te worden en deze ambities help ik graag te realiseren”.

Ruud van der Kruk voegt toe: “Het is ongelofelijk knap wat Hyarchis in de afgelopen jaren voor elkaar heeft gekregen. Het is een state-of-the-art bedrijf dat met de combinatie van document management en kunstmatige intelligentie een unieke propositie biedt in de Nederlandse markt. Hier zien wij veel potentieel, vooral in de accountancymarkt. Hyarchis bedient momenteel meer dan 350 accountantskantoren en we verwachten dat dit marktaandeel in de komende jaren snel zal groeien naar het niveau van Fiscaal Gemak. We zien een grote behoefte aan een plug-and-play oplossing voor compliance issues en Hyarchis kan accountantskantoren hiermee naar een hoger plan tillen”.

Andre van der Doelen, de oprichter van Hyarchis, draagt zijn rol als CEO over aan Adriaan Hoogduijn terwijl hij betrokken blijft als strategisch adviseur met een substantieel minderheidsbelang. Adriaan Hoogduijn stapt, naast zijn nieuwe rol als CEO, eveneens in als mede-investeerder en hierover zegt hij het volgende: “In korte tijd hebben we met een geweldig team een geheel vernieuwd Hyarchis neergezet. Met de nieuwe investeerders willen we de huidige groeicurve versnellen waarbij we expliciet verder willen gaan op de ingeslagen weg. Met onze nieuwe oplossingen genieten we een groot vertrouwen bij onze klanten en bedienen we een aantal  van de mooiste financiële instellingen in het land. We gaan hiermee in versneld tempo verder en met zo’n sterk team van tech-ondernemers zie ik de toekomst van ons bedrijf met veel vertrouwen tegemoet”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-03T07:52:11.000Z Hyarchis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.