Welke tech is het meest duurzaam? Stem nu!

Circulaire toepassingen, eerlijke prijzen voor producten, energie-efficiëntie, groene waterstof en duurzame bedrijfsvoering; het zijn ontwikkelingen waarvoor veel digitale toepassingen worden ontwikkeld. Ict-vaktitel Computable heeft tien initiatieven genomineerd voor de Computable Awards 2022 in de categorie Sustainable Tech. Welke van deze oplossingen vindt u het meest duurzaam? Stem nu!

Duurzaamheid is voor bedrijven een steeds belangrijker onderwerp. Om die groene doelstellingen te bereiken zijn er steeds meer technische hulpmiddelen. Welk van de onderstaande oplossingen verdient volgens u een Computable Award?

Genomineerden Sustainable Tech

De genomineerden in de categorie Sustainable Tech van de Computable Awards 2022 zijn in alfabetische volgorde:

Annona
Toepassing voor het vastleggen van alle activiteiten in een supply chain die producten volledig volgbaar en traceerbaar maakt en zorgt dat boeren een eerlijke prijs krijgen.
Annona, Blocklab en Spark! Living Lab.
Lees hier de volledige onderbouwing

Stem nu!

Het is mogelijk om tot en met zondag 11 september te stemmen voor de Computable Awards 2022.

Stem nu op de kandidaten in de categorie Sustainable Tech!

Bullitt Group
Dienstverlening die de levensduur van 'rugged' hardware (ict-apparatuur die tegen een stootje kan) verlengt door preventieve controles, diagnostiek van de accu en vaste kosten voor onderhoud en reparatie.
Bullitt Group
Lees hier de volledige onderbouwing

Circulair Economy Report
Rapportage die aangeeft welke deel van de afgedankte en teruggestuurde apparatuur is gerecycled of een tweede leven krijgt en wat de besparing daarvan is op de CO2-uitstoot en het elektronisch afval.
HPE
Lees hier de volledige onderbouwing

Circularise 
Software die bedrijven helpt om materialen en producten te traceren en de herkomst, certificaten, CO2-voetafdruk en milieu-impact in een blockchain vast te leggen.
Circularise
Lees hier de volledige onderbouwing

EcoStruxure 
Digitaal platform dat operationele technologie (ot) combineert met de nieuwste ict- en iot-technologieën om bedrijven en organisaties energie-efficiënt en duurzaam te maken.
Schneider Electric
Lees hier de volledige onderbouwing

Flexport.org
Flexport is een platform waarop logistieke bedrijven inzicht krijgen in de uitstoot van schadelijke stoffen en verbeteringen kunnen doorvoeren voor een meer duurzame bedrijfsvoering.
Flexport
Lees hier de volledige onderbouwing

NorthC Datacenters
Experimenteel Gronings datacenter met brandstofcellen op basis van groene waterstof (H2) die de uitstoot van CO2 verminderen.
NorthC Datacenters
Lees hier de volledige onderbouwing

Trust 
Samenwerking met retail- en productiepartners om slimme verbeteringen door te voeren in de productie, processen, verpakkingen en producten zodat ‘eerlijke’ digitale accessoires de norm worden.
Trust
Lees hier de volledige onderbouwing

Video Accessibility Plug-in 
Gratis te installeren extensie voor verschillende webbrowsers die automatisch ondersteunende bestanden zoals ondertiteling en audiodescriptie inschakelt bij online video.
Opensource Github-project
Lees hier de volledige onderbouwing

Worldfavor Sustainability Platform
Gratis duurzaamheidsplatform waarop bedrijven hun duurzaamheidsdata verzamelen en delen om datagedreven en duurzame keuzes te maken.
Worldfavor
Lees hier de volledige onderbouwing

Jury

De hoofdjury van de Computable awards bestaat uit Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland. De voordrachten in de categorie Sustainable Tech zijn getoetst op hulpbronnen, verbetering, herbruikbaarheid en investering. De publieksstemmen en de stem van de jury bepalen ieder voor de helft wie de award wint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-16T15:19:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.