Wie draagt het best bij aan een betere wereld?

Computable Awards 2022

Ict-vaktitel Computable heeft tien kandidaten genomineerd voor de Computable Awards 2022 die met hun digitale oplossingen de wereld een beetje beter maken. Wie verdient het om te winnen in de categorie Duurzaamheid & MVO? Dat is aan u!

Zo goed als alle Nederlandse organisaties en ict-bedrijven proberen hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zo worden er digitale oplossingen ingezet die moeten bijdragen aan duurzaamheid, maar ook zijn er allerlei digitale initiatieven die maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) moeten stimuleren. Welk van de onderstaande kandidaten verdient volgens u een Computable Award in de categorie Duurzaamheid & MVO?

Genomineerden Duurzaamheid & MVO

De genomineerden in de categorie Duurzaamheid & MVO van de Computable Awards 2022 zijn in alfabetische volgorde:

Bestrijding voedselverspilling en klimaatverandering
Mendix heeft de hele workflow van Foodprint Group her-ontworpen en gedigitaliseerd met behulp van het eigen low-code platform. Het bedrijf ontwikkelde een aantal applicaties om onder meer CO2-compensatie, recycling en hergebruik van afval in de horeca te monitoren.
Deelnemers: Foodprint Group en Mendix
Lees de volledige onderbouwing

Stem nu!

Bepaal nu wie van de genomineerden van de Computable Awards in de categorie Duurzaamheid & MVO moet winnen!

De energietransitie: meisjes kunnen het verschil maken

Netbeheerders TenneT, Alliander, Enexis Netbeheer en Stedin hebben op Girls’ Day meiden tussen de tien en vijftien jaar enthousiast gemaakt voor opleidingen en beroepen in bèta, techniek en it. Ze willen hen al jong laten kennismaken met de veelzijdigheid, mogelijkheden en maatschappelijke relevantie van techniek.
Deelnemers: Alliander, Enexis Netbeheer, Stedin en TenneT
Lees de volledige onderbouwing

Digitaler naar werk
Als onderdeel van het Europese Digital Collective is Stichting Lezen en Schrijven het project ‘Digitaler naar werk’ gestart. Dit heeft als doel digitale inclusie te stimuleren in heel Europa. De uitvoering van het project is een samenwerking met SBCM, het kenniscentrum en arbeidsmarkt- en opleidingsfonds voor sociale werkgelegenheid.
Stichting Lezen en Schrijven, Digital Collective, SBCM en Google Nederland
Lees de volledige onderbouwing

HP Approved Selection by Flex IT
Om op kostbare grondstoffen te besparen, de ecologische voetafdruk te verkleinen en de levenscyclus van it-apparatuur te verlengen, introduceerden Flex IT en HP Nederland in 2021 de HP Approved Selection by Flex IT-lijn. Dit is een selectie van laptops, desktop-pc’s en displays die wordt gerevitaliseerd.
Deelnemers: Flex IT Distribution en HP Nederland
Lees de volledige onderbouwing

ITvitae
ITvitae biedt ict-talenten met autisme of hoogbegaafdheid die aan de zijlijn staan perspectief middels passende ict-opleidingen, coaching en/of baanbemiddeling. Met een speciale lesmethodiek inclusief coaching en baanbemiddeling heeft ITvitae al meer dan vierhonderd jongeren een nieuwe toekomst geboden als ict-specialist.
Lees de volledige onderbouwing

Motopp
Met een groot tekort aan it-specialisten en een groeiend aantal statushouders in Nederland, komt Motopp met een oplossing. Dit bedrijf biedt nieuwkomers de mogelijkheid om opgeleid te worden tot software developer. Binnen drie maanden worden nieuwkomers omgeschoold tot it-specialist en aan een vaste baan geholpen.
Lees de volledige onderbouwing

Online skills testen in nieuwe game
UpgradeNL, Jet-Net & TechNet en FutureNL hebben een gratis game online gezet voor zowel leerlingen als hun ouders thuis. In de online skills-test worden kinderen uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en stimuleert het om met hun kinderen in gesprek te gaan over technologie.
Deelnemers: UpgradeNL, Jet-Net & TechNet en FutureNL
Lees de volledige onderbouwing

Vrijwilligers worden developers
OutSystems, Deloitte en Transfer Solutions zijn een project gestart om vrijwilligers te zoeken en op te leiden tot low-code ontwikkelaars voor het Nederlandse Rode Kruis. Gezocht wordt naar mensen die zich ook op andere vlakken willen inzetten, zoals het ontwikkelen van applicaties.
Deelnemers: Nederlandse Rode Kruis, OutSystems, Deloitte en Transfer Solutions
Lees de volledige onderbouwing

TCS Sustainathon - The Balancing Act
Tata Consultancy Services heeft de Sustainathon – The Balancing Act gelanceerd. Dit is een Europese wedstrijd die jonge geesten uitdaagt en in staat stelt om innovatieve ideeën te ontwikkelingen en uit te voeren en daarmee organisaties te helpen bij belangrijke duurzaamheidsvraagstukken met behulp van geavanceerde technologie.
Deelnemer: Tata Consultancy Services
Lees de volledige onderbouwing

Verduurzaming wagenpark
Iron Mountain heeft zich aangesloten bij The Climate Group, een internationale non-profitorganisatie met als missie om klimaatactie te versnellen. Iron Mountain sluit zich tevens aan bij het EV100-initiatief om het wereldwijde wagenpark verder te verduurzamen. 100 procent van de bedrijfsauto's en 50 procent van de bestelwagens worden elektrisch.
Deelnemer: Iron Mountain
Lees de volledige onderbouwing

Jury

De hoofdjury van de Computable awards bestaat uit Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland. De voordrachten in de categorie Duurzaamheid & MVO zijn getoetst op de achterliggende reden, hoe het gerealiseerd is, de rol van de digitalisering en wat het heeft opgeleverd. De publieksstemmen en de stem van de jury bepalen ieder voor de helft wie de award wint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-07T15:36:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.