Computable nomineert 60 Awards-kanshebbers

Winnaars Computable Awards 2013

Winnaars van de Computable Awards 2013

Ict-vaktitel Computable maakt de zestig genomineerden bekend die meedingen naar de Computable Awards 2014, de belangrijkste ict-vakprijzen in Nederland. Het gaat om projecten, organisaties en personen die zich in het afgelopen jaar volgens Computable-lezers positief hebben onderscheiden binnen het ict-vakgebied. De genomineerden zijn bepaald door een onafhankelijke vakjury. 28 april 2014 start het stemmen.

Ook dit jaar zijn de genomineerden een mix van grote en vooraanstaande ict-bedrijven en kleine organisaties die op een specifiek gebied iets heel goeds hebben gedaan. Zo zijn daar gevestigde namen als HP, IBM, Microsoft, Ordina en KPN genomineerd, maar ook een grootheid als Amazon doet dit jaar mee om de prijzen. Deze laatste is terug te vinden in de nieuwe categorie 'Cloud-aanbieder van het jaar'. De genomineerden hierin houden zich vooral met software bezig, net als overigens de mkb-categorie waarin louter softwareleveranciers zijn genomineerd.

Hardware en infrastructuur

Draait dan alles om software? Nee. Dit jaar zijn er twee categorieën die alleen maar om hardware draaien. Dat zijn de categorieën 'Hardwareleverancier van het jaar', waarin bedrijven genomineerd zijn die apparaten leveren die op de werkvloer worden gebruikt, en 'ICT-infrastructuurleverancier van het jaar', waarin bedrijven genomineerd zijn die apparatuur leveren die onderdeel zijn van het netwerk en dus beheerd worden door ict’ers. In deze laatste categorie is als nieuwkomer het Chinese Huawei terug te vinden.

Net als voorgaande jaren gaat Computable ook op zoek naar de beste ceo van een Nederlands ict-bedrijf. Deze categorie kent dit jaar een opvallende mix van ceo’s. Zo zijn de directeuren van de jonge bedrijven AppMachine (opnieuw) en Successfully genomineerd, doen ‘oudgedienden’ van Exact en Hippo mee en is er een dubbelnominatie voor de directie van OGD ict-diensten. In deze categorie gaat het niet om de prestaties van één persoon, maar wordt via het boegbeeld van de organisatie het team of het bedrijf geëerd dat een opvallende prestatie heeft mogelijk gemaakt.

Individuele juryrapporten

Bezoekers van de website Computable.nl kunnen vanaf 28 april 2014 hun stem uitbrengen op de genomineerden voor een Computable Awards 2014. De genomineerde organisaties, personen of projecten zijn gekozen door een vijfkoppige vakjury, met daarin nieuwkomer Maarten Hillenaar. De komende tijd maakt de jury in individuele rapporten de onderbouwing van de nominaties bekend. Tot en met 15 oktober 2014 kunnen stemmen worden uitgebracht in elk van de twaalf categorieën.

De vakjury baseerde zich op suggesties van bezoekers van de website Computable.nl. Lezers is gevraagd te onderbouwen welke partij uit de Nederlandse ict-sector het afgelopen jaar is opgevallen en deze voor te dragen voor een award. Uit de organisaties en personen die zijn voorgedragen selecteerde de jury voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in november ontvangt. Het aantal keren dat een partij werd voorgedragen voor een nominatie speelde geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing wel.

Genomineerden

De jury wordt gevormd door infratructure architect Teva Pharmaceuticals Jeroen Aris, directeur transformaties & outsourcing Ordina Fred Bons, voormalig Rijks-cio Maarten Hillenaar, eigenaar en directeur Rood Projecten Jolan Smeets en managing partner Projects for Professionals Bernard Vuijk.

De redactie van Computable heeft ook nog tien projecten bekend gemaakt die genomineerd zijn voor de award 'Partner van het jaar'. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er binnen een ict-project door minimaal drie partijen actief zijn samengewerkt. In deze categorie kan de markt een stemadvies geven.

Klik hieronder op de genomineerden voor het desbetreffende juryrapport. Genomineerd voor een Computable Award 2014 zijn:

Cloud-aanbieder van het jaar

Hardwareleverancier van het jaar

ICT-dienstverlener van het jaar

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB

Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar

Securityleverancier van het jaar

Softwareleverancier van het jaar

Extra: Partner van het jaar

AbuseHUB
Acht internet service providers (KPN, RoutIT, Solcon, Tele2, UPC, XS4all, ZeelandNet en Ziggo), Ibuildings, Surfnet en SIDN

Bottom-up naar zaakgericht werken
Gemeente Hengelo, Microsoft Dynamics CRM, PerfectView en QNH

DAAN
Imtech ICT, Green Valley, Residenz ICT en Unexus Contact Solutions

PostNL gaat all cloud
ICT Automatisering, Microsoft Azure en PostNL

Doorontwikkeling AWBZ-brede zorgregistratie (AZR)
Zorginstituut Nederland, Atos, Ciber en Oelan

eCall
BMW, Nspyre, NXP, de Europese Unie en de Nederlandse hulpdiensten

High density coverage network
AFC Ajax, Amsterdam ArenA, KPN Netco, T-Mobile en Vodafone

Medical Grade-netwerkinfrastructuur
Meander MC, Cisco en Vosko

Social business bij De Jong & Laan
De Jong & Laan, IBM en Ilionx

Versterken online propositie transavia.com
Accenture, Mirabeau, Navitaire, Sitecore en transavia.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-25T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.